Obsahem kurzu je:
1. teorie z oblasti vinařství, historie, evropské a světové vinařství, párování vín s pokrmy, kultura degustace a správného servisu vína, skladování, české vinařství a kategorizace vín.
2. Praktická část – prezentace vína, servis, umění popisu charakteru vína, správná výbava someliéra pro jeho servis.
3. Praktická část ve vinném sklípku – řízená degustace s interaktivním zapojením účastníků kurzu. Prakticky budete procvičovat své senzorické dovednosti při degustaci na 7 vzorcích moravské provenience (průřez přes zemská vína až po speciální výběry).
Kurz je otevřenou vstupenkou do světa vín pro každého, kdo chce vínu více porozumět.
Optimální počet zájemců v jedné skupině maximálně do 15 osob. V reprezentativních zámeckých prostorách a prostorách přilehlého historického vinného sklípku pod vedením špičkového profesionálního lektora s 30letou praxí během 3-4 hodin získáte teoretické i praktické sommeliérské zkušenosti zakončené certifikátem absolventa základního kurz Someliér s platností pro ČR.
Kurz může být zároveň startovací čárou pro další celoživotní vzdělávání v tomto ušlechtilém oboru.
Pokud Vám vzorky zachutnají a budete se v poznání chtít posunout hlouběji, someliér je připraven se Vám plně věnovat, degustaci rozšířit o další škálu vzorků, ovšem, s navýšením nákladů.
Optimální počet vzorků v rámci praktická degustace vín v kurzu obsahuje 7 x 07, l lahví vína.
Cena degustace při ochutnávce 7 vzorků činí 600 Kč na osobu včetně občerstvení, které zahrnuje i neutralizační sousto ke každému vzorku (sýrové kostky, pečivo), dále křtinskou vodu v karafách a kvalitní číšnický otvírák jako dárek pro účastníky.
Cena someliéra s 30letou praxí, který Vás provede školením a praktickou částí činí 6 000 Kč.
Na základě absolvování tohoto kurzu bude kurzistům vystaven certifikát „Základní kurz Sommelier“ s platností pro ČR.